eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Egy 42 éves férfi a törökországi robbanás magyar áldozata

Egy 42 éves magyar férfi halt meg a törökországi Antalya közelében történt robbanásban - jelentette be a Külügyminisztérium szóvivője.

Két magyar turista könnyebben megsérült, közülük a 15 éves kislányt megműtöttek, állapota stabil, nem életveszélyes. Polgár Viktor szerint elképzelhető, hogy több magyar sérült is van.

"Az orvosok szerint, ha nem lép fel komplikáció, a magyar kislány két-három napon belül elhagyhatja a kórházat, ahol vele van édesanyja" - közölte Polgár Viktor.

A 27 éves, könnyebben sérült magyar férfi már elhagyhatta a kórházat. A másik, egy 46 éves, szintén könnyebben sérült férfiről a szóvivő azt mondta, neve alapján magyarnak tűnik, egyes hírek szerint azonban holland állampolgár.

Korábban Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja a robbantás körülményeiről azt mondta: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant fel, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy merénylet történt.

A helyi kormányzó szerint egy étterem ipari méretű gázpalackja robbant fel, de a rendőrség nem zárta ki a merénylet lehetőségét sem.

A detonációban összesen négy ember vesztette életét, 28-an megsérültek.

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×