eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Megtilthatják a Tisza-parti majálisokat

A vízállás csökken, az árvízveszély viszont nő a Vajdaságban a Tisza mentén. A Szerbiához tartozó tartományban egyre gyakoribb a töltések és gátak átázása, átszivárgása - jelenti az InfoRádió újvidéki tudósítója.

Helyi árvízi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a Tisza torkolatánál kritikus a helyzet, gátszakadástól kell tartani. A folyó jobb partján, a bácskai oldalon már a második védvonalat építik, hogy legalább a településeket megvédjék.

Az ár- és belvíz miatt 40 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be a magyar határtól délre, a Tisza menti alsóbbrendű utakon.

A Tisza egyes szakaszain várhatóan megtiltják a hagyományos folyóparti majálisok megtartását.

A Vajdaságban jelenleg 120 ezer hektárt borít víz, ami óriási károkat okoz a mezőgazdaságnak.

Becslések szerint az árvíz elleni védekezés eddig kétmillió euróba (330 millió forint) került a tartományban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×