eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A csehek és a lengyelek az EU-alkotmány ellen

Értelmetlennek tartja a jelenlegi európai alkotmányos szerződés jóváhagyását a cseh és a lengyel államfő.

Václav Klaus és Lech Kaczynski prágai tárgyalásaik után úgy vélték: csak egy teljesen új dokumentummal lehet megfelelően rögzíteni az európai kontinens jövőjét.

Csehország és Lengyelország még nem ratifikálta az európai alkotmányos szerződést, amelynek szövegét népszavazáson már Hollandia és Franciaország lakossága elutasította.

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×