eur:
395.38
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 31. szerda Oszkár

Befejezték a fekete doboz vizsgálatát Szlovákiában

Befejeződött a Magyarországon lezuhant szlovák katonai repülőgép fekete dobozának vizsgálata, de a szerencsétlenség okainak kiderítéséhez még idő kell - közölte a szlovák fegyveres erők szóvivője.

Milan Vanga elmondta: a tragédia körülményeit feltáró elemzés előzetes eredményeit csak hetek, hónapok múlva teszik közzé, miután a repülőgép roncsait is alaposan átvizsgálták.

Az AN-24-es, fedélzetén a koszovói békemisszióból hazatérő 43 szlovák katonával, január 19-én ütközött neki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce határában lévő Borsó-hegynek; 42 ember a helyszínen meghalt, egy katona túlélte a szerencsétlenséget.

A 27 éves fiatalember, Martin Farkas hamarosan elhagyhatja a kassai kórházat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×