eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Nemzetközi fellépés Ahab kapitány utódai ellen

Diplomáciai jegyzékben kérte Japántól 17 ország kormánya, hogy fejezze be az állítólag tudományos céllal végzett bálnavadászatot.

A jegyzék szerint az aláírók "arra buzdítják Japánt, hogy csatlakozzék a nemzetközi közösséghez, és szüntesse be a bálnák megölésével járó tudományos kutatást, és rendelje vissza bálnavadász hajóit".

A japán halászok az idén is több száz törpebálna elejtésére készülnek. A szigetországot a tengeri emlősök vadászata miatt számos alkalommal bírálták az állatvédő szervezetek.

"Fölösleges öléssel járó eszközökkel végezni a tudományos adatok begyűjtését, mivel más, a bálnák pusztulásával nem járó műszaki eszközökkel is minden információ megszerezhető" - olvasható a brazil nagykövetség által közzétett jegyzékben, amelyet főként európai országok írtak alá.

Tavaly júniusban a nemzetközi bálnakonferencián Japán kivételes felmentést kért a vadászati tilalom alól, amit nem kapott meg. Ennek ellenére célul tűzte ki, hogy évi 440-ről 850-re emeli az elejtett törpebálnák számát.

A tokiói halászati minisztérium a jegyzékre reagálva közölte: a dokumentum nem változtat Japán álláspontján.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×