eur:
393.19
usd:
363.43
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Ausztriában 13 ezer lakás maradt áram nélkül a havazás miatt

Felső-Ausztriában 13 ezer háztartás maradt áram nélkül a havazás miatt. A hatóságok közlése szerint a hó súlya alatt leszakadt faágak több helyen megrongálták a vezetékeket.

A tartomány közlekedésében is fennakadásokat okozott a havazás. A kidőlt fák, a lavinaveszély és a balesetek miatt sok utat lezártak.

Az osztrák autóklub jelentése szerint az A1-es autópálya felső-ausztriai szakaszán több karambol történt, és sok jármű megcsúszott, emiatt fennakadásokra kell számítani.

Bécsben hétfő óta folyamatosan esik a hó, a köztisztasági hivatal ezer hóeltakarító munkása tisztítja az utakat. Egyelőre nem tudni, hogy az osztrák fővárosban mekkora összeget emészt fel az utak járhatóvá tétele, hivatalos adatok szerint az egy évvel ezelőtti télen ez mintegy 20 millió euróba került.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×