eur:
400.22
usd:
369.69
bux:
74127.83
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Megsérült autó egy tréleren az M0-s déli szektorán, a 26-os kilométernél, az 5-ös úti csomópontnál történt baleset helyszínén 2014. július 24-én, ahol tartálykocsival ütközött az autószállító tréler. A tartálykocsiból veszélyes anyagnak nem számító ragasztó szivárog. A baleset környékén csak a belső sáv járható, nagy a torlódás.
Nyitókép: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Beszállt a NAV is az ellenőrzésbe, repültek a bírságok

Az akció hatására megnőtt a vállalkozói hajlandóság a bizonylatolásra és a szükséges engedélyek beszerzésére - közölte a NAV

A vármegyében egyre többen foglalkoznak gépjárműszállítással, a tapasztalatok szerint azonban az újonnan piacra lépők egy része nem teljesíti kötelezettségeit a közlekedési hatóság felé, tevékenységéről nem ad számlát, nyugtát.

A közös ellenőrzésen a NAV több mint ötszázezer forint bírságot rótt ki, a kormányhivatal pedig további bírságot szabott ki a kötelező menetíró készülék és a fuvarlevél hiánya, illetve az engedély nélkül végzett szolgáltatás miatt. Az adóhatóság felhívta a figyelmet arra, hogy

a bizonylatkiállítás elmulasztása adóellenőrzést, becslési eljárást vonhat maga után.

A közös vizsgálatok hatására az engedélyt kiváltók száma és a bizonylatolási kedv is megnőtt az ellenőrzött szolgáltatóknál. Az akció folytatásaként a kormányhivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) újabb, közös ellenőrzést tervez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×