eur:
394.68
usd:
355.61
bux:
0
2024. szeptember 16. hétfő Edit
A járművek a több állami intézménynek szánt elektromos autók átadásán Budapesten 2017. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az elektromos autók tulajdonosai "visszavágynak az édenbe"?

Egy friss kutatás szerint igen, bár vannak kételyek. A felmérést végző cég vezetője is vakarja a homlokát, hogy hogyan is értsék az eredményt.

Egy felmérés eredményeit foglalta össze a Teslarati, amely szerint az amerikai elektromosautó-tulajdonosok 46 százaléka azon gondolkodik, hogy visszatér belső égésű motorral felszerelt kocsihoz. Világszerte pedig a sorstársak 29 százaléka nyilatkozott ugyanígy.

Hogy mi lehet ennek az oka? A kutatás erre is kíváncsi volt, arra jutott, hogy a töltő infrastruktúra még mindig elégtelen, a kocsi fenntartása drága, messzire menni pedig igen bonyolult még.

A felmérésben bő 30 ezer embert értek el és tudakolták a tapasztalataikat, és a e-autós gyártók valamelyest meg is lepődtek az eredményen.

Ugyanakkor a felmérés eredményeit illetően némi szkepszis is tapasztalható a közösségi médiában, sokan ugyanis azt gondolják, hogy az elégedetlenség mégsem vezeti vissza a régebbi motoros autókhoz az e-kocsik tulajdonosait.

A kutatást végző cég vezetője maga is meglepődött az eredményeken, hisz tapasztalata szerint aki egyszer e-kocsi-vásárló lett, az is marad.

Ráadásul a vásárlási adatok alapján úgy tűnik, nem csökken az autómixben az e-kocsik aránya, ugyanis e-autóra a nem e-autózók 38 százaléka szeretne váltani, igaz, ebben az arányban a plug-in hibrid kocsik is benne vannak.

Címlapról ajánljuk
A Szigetközben már várják a Duna tetőzését
Hétfő reggel

A Szigetközben már várják a Duna tetőzését

Az átvezénylés megtörtént, a lakosság segítségét szervezett keretek között várják. A 2013-as értékeket nagy valószínűséggel nem éri el a Duna vízmagassága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 07:00
×
×
×
×