eur:
393.45
usd:
351.87
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
Nyitókép: Unsplash.com/Victor Serban

Ezek a legértékesebb technológiai márkák

Az Apple vezeti a listát, de van olyan cég, amelyik sokat bukott.

Az Apple lett a világ legértékesebb technológiai márkája 2024-ben, megelőzve a tavalyi vezető Amazon.com Inc.-t, amely a versenytársak erősödésére a negyedik helyre csúszott vissza a Brand Finance brit piackutató és üzleti tanácsadó vállalat összeállítása szerint.

A múlt évhez képest az Apple márka értéke 74 százalékkal, 516,6 milliárd dollárra nőtt, míg az Amazoné csupán 3,2 százalékkal, 308,9 milliárd dollárra emelkedett. A Microsoft Corp. márkaértéke 78 százalékos emelkedéssel, 340,4 dollárra nőtt és ezzel a lista második helyére került, miközben Google-é 18,5 százalékkal, 333,4 milliárd dollárra nőtt, ezzel megőrizte harmadik helyét.

A technológia szegmensben a legnagyobb értéknövekedést az Nvidia Corp. érte el, márkája 163 százalékkal, 44,5 milliárd dollárra nőtt a mesterséges intelligencia-technológiákban alkalmazott mikrochipek iránti nagy kereslet miatt. A cég a tízes lista utolsó helyén áll, egy év alatt 19 helyet lépett előre.

A rangsorban az ötödik helyet a TikTok (84,2 milliárd dollár), a hatodikat a Samsung (82,2 milliárd dollár), a hetediket a Facebook (75,7 milliárd dollár), a nyolcadikat az Instagram (70,4 milliárd dollár), a kilencediket pedig az Oracle (53,1 milliárd dollár) foglalta el.

A tízes listán csak az ötödik kínai TikTok és a hatodik dél-koreai Samsung nem amerikai cég.

Címlapról ajánljuk
Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Lépett a HÖOK is a felháborodást kiváltott gólyatábor miatt

Meghozta az első döntéseit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az a munkacsoport, amely felülvizsgálja a gólyatáborok szabályozását. A testület megalakítására azért volt szükség, mert sajtóértesülések szerint az intézmény bodajki gólyatáborának szervezői folyamatosan megalázták és bántalmazták az elsőéves hallgatókat. Az InfoRádióban a HÖOK kommunikációs vezetője elmondta: fennmaradtak bizonyos hagyományok, amelyek "nem férnek bele".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Toreck bevételére készülnek az oroszok, nem sikerült az oroszok nagy terve Pokrovszknál – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Az ukrán hadsereg a jelek szerint csütörtökön első alkalommal ismerte be, hogy az ország keleti részében előrenyomuló orosz haderő kezére jutott Nju Jork mezőváros, és Toreck is egyre nagyobb veszélynek van kitéve. A források szerint hamarosan megkezdődhet a város ostroma. Közzétette napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház, amely ezúttal a Pokrovszk környéki harcokról ír. A térségben nem állnak túl jól az ukrán alakulatok, de a bekerítést sikerült elkerülniük, ami a támadók legfontosabb célja lett volna. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×