eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Bemutatják az elektromos járművek tervezésére és fejlesztésére szakosodott HiPhi sanghaji székhelyű autógyártó Z modelljét a 20. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállítás második sajtónapján, 2023. április 19-én. A Sanghaji Autószalonon több mint 1000 kiállító, 100 új modell és 70 új elektromos jármű mutatkozik be.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Plavevski

Kínának sem sikerülhet minden az autózásban

Nem tudja kifizetni beszállítóit, ezért csődöt jelentett a kínai HiPhi, amely már az európai piac meghódítására készült extravagáns luxusautóival.

Az ötajtós HiPhi X, amely a Tesla X közvetlen vetélytársa lett volna, már tavaly átesett a TÜV-homologizáción - írja a vezess.hu.

Fejlesztés alatt állt a HiPhi Y, egy eleve globális piacra szánt modell, valamint a szedánok helykínálatát a szupersportkocsik tudásával ötvöző HiPhi A, és ott volt még a palettán a HiPhi Z négyajtós sportkupé – minden készen állt ahhoz, hogy a kínai Human Horizons csoport által működtetett autógyártó meghódítsa a világot, vagy legalábbis Európa néhány országát.

Aztán világszerte bezuhant a villanyautók piaca, és ez magával rántotta a fiatal, ezért nem kellően erős lábakon álló vállalatot. A vállalat élére most hat hónapra csődbiztost nevez ki a kínai állam és megpróbálják életben tartsák a gyártót.

Címlapról ajánljuk
Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Oktatáskutató az iskolai mobiltilalomról: a központi szabályozás rávezetheti a diákokat az önfegyelemre

Eddig sem lehetett korlátozás nélkül használni a mobiltelefonokat az osztálytermekben, de egységes szabályozás híján erről sokszor a tanárnak vagy az igazgatónak kellett döntenie. Az MCC Tanuláskutató Intézetének oktatáskutatója az InfoRádióban elmondta: a kormány rendelettervezete – amely szeptembertől léphet érvénybe – mindenhol tiszta vizet önthet a pohárba.

Ezúttal a férfi kajak egyesben állt két magyar a dobogón – szombati eredményeink

A pénteki négyhez szombaton három érmet tettek a magyar kajakosok, ezzel a legeredményesebb nemzet lett a miénk az érmek száma alapján a sportág versenyeiben. Muszukajev Iszmail a bronzéremért birkózhat, ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Mi lesz az 50 forintos visszaváltós palackokkal a Szigeten?

Mi lesz az 50 forintos visszaváltós palackokkal a Szigeten?

A PET-palackok és az alumínimum dobozok július 1-től induló visszaváltása a Sziget vendéglátóegységeit, és az ott fogyasztó vendégeket is érinti, mégsem láttunk egy darab visszaváltó automatát sem a fesztivál helyszínén. A már jól ismert, nagy szelektív gyűjtők természetesen ott voltak, de vajon hogyan kaphatja vissza valaki a fesztivál területén az 50 forintos betétdíjat automata nélkül? Illetve egyáltalán van-e mit visszakapni? Utánajártunk, hogy hogyan érintette a napi 70-80 ezer embert vendégül látó Sziget Fesztivált az új palackvisszaváltás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×