eur:
396.56
usd:
363.25
bux:
71925.82
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. palackok visszaváltására szolgáló automatáinak sajtóbemutatója a vállalat budapesti bemutatótermében 2023. november 28-án. Az új visszaváltási rendszerrel a 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya.
Nyitókép: Hegedüs Róbert

Ha visszaváltaná, nem mindegy, hogy kerek vagy szögletes a jelzés

Nem csak itthon működik a betétdíjas rendszer, és a jelzés a csomagoláson megtévesztően hasonló lehet.

Megtévesztő jelzésű italos palackokat is lehet kapni a hazai boltokban, olyanokat, amelyekért nem jár az 50 forintos visszaváltási díj - írja a 24.hu.

A hazai visszaváltási rendszer a hónap elejétől működik. Azokat a palackokat, alumínium dobozokat veszik vissza, amelyeken szerepel a jelzés: két kört formáló nyíl, középen pedig a felirat: vigyél vissza 50 Ft.

Csakhogy a boltokban lehet kapni olyan palackokat, amelyeken a nyilak négyzetet formálnak, a középen szereplő 50-es szám után pedig "lp" szerepel, nem Ft. Ezeket nem fogadja be a magyar rendszer - tapasztalta a 24.hu újságírója.

A lap azt írja, hogy ezeket a termékeket Horvátországban lehetne visszaváltani, az 50-es szám az 50 lipára utal, ami a kuna váltópénze volt.

A MOHU azt közölte, hogy ezeket a palackokat itthon nem lehet visszaváltani, ahogy más olyan terméket sem, melyeken a más országok által alkalmazott jelzés látható. De a bolt sem számíthat fel érte 50 forintot. Ha valaki ezt tapasztalja, akkor jelezze a jogsértést az adott vállalatnak, de a MOHU-nál is lehet panaszt tenni ezek miatt.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Valószínűleg az lehet a kurszki csapások célja, hogy Oroszország csapatokat vonjon el Kelet-Ukrajnából – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc arról is beszélt, hogy fegyverek és hadianyag tekintetében mennyiségbeli fölényben vannak az oroszok, az ukránok azonban ezt ellensúlyozni tudják a Nyugatról érkező modern, minőségi, sokkal megbízhatóbb és pontosabb eszközökkel.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×