eur:
392.72
usd:
362.41
bux:
71369.74
2024. július 8. hétfő Ellák
Budapest, 2024. február 3.Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mond beszédet a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Vállalatok a jövőért (Companies for the Future Award) díjátadó gáláján a Budavári Palotában, a Királyi Lovarda épületében 2024. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Érik az újabb benzinárstop bevezetése

Ismét felszólította a benzinkutasokat a kormány.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter azonnali lépéseket vár az üzemanyagkereskedőktől annak érdekében, hogy a szomszédos országok átlagos szintjéhez közelítsék a hazai üzemanyagárakat, ellenkező esetben a kormány be fog avatkozni - írja a Portfolio.

Magyarországon ma az 95-ös oktánszámú benzint átlagosan 618 forintért, dízel üzemanyagot pedig átlagosan 631 forintért lehet literenként vásárolni, ezzel szemben a Központi Statisztikai Hivatal ma közzétett adatai szerint a szomszédos országokban a benzin átlagára 610 forintot, a gázolaj átlagára 616 forintot ért el - írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az NGM szerint mindez azt jelenti, hogy Magyarországon többet kell fizetni az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin esetében 8 forinttal, a gázolaj esetében 15 forinttal.

A portál kiemeli, hogy a KSH által hivatkozott, Európai Bizottság által közzétett adatok a hétfői, azaz a július 1-i állapotokat tükrözik, ekkor a hazai töltőállomásokon 613 forintért lehetett a benzint, 629 forintért pedig a dízelt tankolni.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a helyzet kapcsán kijelentette, hogy a kormány álláspontja változatlan, a tárcavezető ezért azonnali lépéseket kér az üzemanyagkereskedőktől, hogy ezt a helyzetet megszüntessék, ellenkező esetben a kormány be fog avatkozni.

Reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában is szóvá tette az üzemanyagárakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Új különadókat vezet be a kormány

Új különadókat vezet be a kormány

A kormány fellép a háborús propaganda miatt, ezért a sajtótól és a pártoktól is beszámolókat kérnek a következő időszakban. Meghosszabbítják a 2019-2020-ban felvett babaváróhiteleknél a gyermekvállalásra vonatkozó határidőt. Háborúellenes akcióterv részeként külön terheket és illetékeket vetnek ki a bankokra, ezek a már meglévő tranzakciós díjra és a devizaváltási tranzakciókra lesznek érvényesek, valamint a meglévő különadókat nem vezetik ki – jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter valamint Vitályos Eszter kormányszóvivő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 07:30
×
×
×
×