eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
biczók andrás mvm

Közös megegyezéssel távozik Biczók András, a Mavir vezérigazgatója

Június 28-tól a vezérigazgató feladatait Batta Gergő operatív vezérigazgató-helyettes veszi át.

A Mavir Zrt. felügyelő bizottságának június 27-i, rendkívüli ülésén született döntés értelmében, június 28-ával, közös megegyezéssel távozik posztjáról Biczók András vezérigazgató – jelentette be a társaság.

Június 28-tól a vezérigazgató feladatait Batta Gergő operatív vezérigazgató-helyettes veszi át.

A közlemény felidézi, hogy Biczók András napra pontosan öt éve lépett be a Mavirhoz, ez idő alatt a kritikusinfrastruktúra-üzemeltetőnek jelentős kihívásokkal kellett megküzdenie. Hivatalba lépése után néhány hónappal robbant be a koronavírus-járvány első hulláma, vezetése alatt az iparágban a Mavir elsőként lépte meg a járvány terjedése elleni védekezés jegyében a székház teljes lezárását, az operatív szolgálatok beköltözését annak érdekében, hogy a villamosenergia-rendszer zavartalan működtetése biztosított tudjon maradni.

A járványhelyzet teljes megszűnése előtt újabb kihívást jelentett az ukrán háború kirobbanása, ami miatt Ukrajna és Moldova az együttműködő európai rendszerrel történő vészhelyzeti szinkronizációját kellett hetek alatt megoldani. Az ukrán háború következtében kialakult árválság érintette az energiapiacokat is, ami további kihívások elé állította a társaságot, beszerzési, likviditási és finanszírozási oldalról is egyaránt, azonban ezeket is sikerült megnyugtatóan kezelni.

Mindeközben rendkívül dinamikusan növekedett a magyarországi időjárásfüggő kapacitások nagyságrendje, néhány év alatt megháromszorozódtak az ipari napelem kapacitások, ami IT és infrastruktúra oldalon is jelentős volumenű fejlesztéseket tett és tesz szükségessé.

Biczók András munkájának köszönhetően a Mavir a változási folyamatokban meghatározó és újból vezető szerepet szerzett, az iparág vezető think-tank-jévé vált – emeli ki a társaság holnapján közzétett közlemény.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×