eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
EDMONTON, CANADA - APRIL 28:An image of a woman holding a cell phone in front of the Paramount logo displayed on a computer screen, on April 29, 2024, in Edmonton, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

26 millió dolláros ajánlat érkezett a Paramountra

A Sony Pictures és az Apollo Global Management magántőkealap 26 milliárd dollárnyi készpénzes felvásárlási ajánlatot tett a Paramount Global médiavállalatra.

A The Wall Street Journal című lap megjegyzete, hogy a felajánlott összeg kiindulási tárgyalási pontnak tekinthető és nem kötelező érvényű. A lap megjegyzete, hogy az ajánlat tartalmazza a Paramount 14,6 milliárd dolláros adósságát.

Amennyiben sikerül tető alá hozni az ügyletet, a Sony többségi részesedést kap a Paramountban, az Apollónak pedig kisebbségi részesedése lesz.

Az Apollo az év elején már megpróbálta egyedül megszerezni a Paramountot, de az utóbbi akkor úgy döntött, hogy inkább kizárólagos tárgyalásokat folytat a Skydance médiacéggel, amelynek alapítója és vezérigazgatója David Ellison, aki az Oracle alapítója, a milliárdos Larry Ellison fia.

A Skydance-szel kötendő megállapodást számos Paramount-részvényes ellenezte és ugyanezért április végén lemondott Bob Bakish, a Paramount vezérigazgatója.

Pénteken azonban lejár a Skydance kizárólagossága a Paramounttal folytatott tárgyalások kapcsán, így mostantól már más kérőkkel is egyeztethet.

A Paramount filmstúdió olyan franchise-ok tulajdonosa, mint a Top Gun és a SpongyaBob Kockanadrág, továbbá CBS tévécsatornáké (beleértve a sport- és hírcsatornákat), az övé a Comedy Central, az MTV és a Nickelodeon, illetve streaming szolgáltatásokkal és TV-csatornákkal rendelkezik az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Indiában és Argentínában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×