eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: microsoft.com

Újításokat hoz az idei nagy Windows-frissítés

Egy sor újítást hoz az idei Windows 11-frissítés a 24H2 a Fájlkezelőbe. Az operációs rendszer egyik legalapvetőbb programja a Windows 11 érkezésével jelentősen megújult, azóta azonban csak kisebb csiszolgatások történtek.

A Windows Latest gyűjtése szerint az első újítás a kontextusmenüt érinti, mely a fájlokra történő jobb klikkelésre ugrik elő. A Windows 11-ben ez jelentősen átalakult, néhány funkció, így a kivágás, a másolás, a beillesztés és törlés már felirat nélkül, a menü alján, ikonként jelent csak meg.

Az ikonok hellyel-közzel egyértelműek, de határozottan nem gyorsították meg a megfelelő művelet kiválasztását. A jelek szerint ezt a Microsoft is belátta, és a 24H2 előzetesében már újra a menü tetején, feliratokkal foglalnak helyet - írja a hvg.hu.

Jön a Fájlkezelőbe a mesterséges intelligencia is, nem meglepő módon a Copilot formájában: ez is a kontextusmenüben kap egy külön pontot, és az adott fájlt képes lehet összegezni, magyarázni.

A szöveg mellett képeket is értelmezni tud majd a funkció, és akár azzal kapcsolatos módosításokat is el lehet majd végezni vele.

A következő újítás egy bosszantó jelenséget számol fel: amikor valaki egy adott mappába bont ki egy archívumot, és az ottani fájlok között névütközés van, nem lehet az összes ütköző fájlra érvényes műveletet kiválasztani.

A 24H2-es verzióban át lehet ugrani a műveletet, vagy átnevezni minden problémás fájlt – mindezt az összes, a másolás során még esetlegesen ütköző fájlra vonatkozóan.

Végül, de nem utolsó sorban a tömörített fájlok kezelését is érinti egy változás. A Windows 11 23H2 már natívan támogatta a RAR, TAR és sok más archívumot is, ám maga a rendszer tömöríteni még mindig nem tud ilyen formátumokba.

A 24H2 érkezésével már 7z és TAR formátumokba is tömöríthetik majd a fájlokat a felhasználók, de a RAR-ról egyelőre nem szól a fáma.

A Windows 11 új, 24H2-es verziója várhatóan valamikor 2024 második felében élesedik.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×