eur:
392.7
usd:
362.79
bux:
72067.38
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Irániak ünnepelnek Teheránban 2024. április 14-én hajnalban, miután a Forradalmi Gárda bejelentette, hogy drónok és rakéták százait indította izraeli célpontok ellen. Az iráni állami médiában idézett közlemény szerint a támadás válasz arra a légicsapásra, amelyet Izrael hajtott végre Irán damaszkuszi konzulátusa ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Irán öngólt lőtt a támadással

Az izrael elleni támadások következtében rövid időre rekordszintre gyengült az iráni riál a dollárral szemben a nem hivatalos piacon - írja a CNBC.

A Bonbast devizafigyelő oldal adatai szerint a rial-dollár árfolyama egészen a 705 000-es szintig emelkedett vasárnap délelőtt - olvasható a portfolio.hu oldalán.

A riál árfolyamcsökkenése órákkal azután következett be, hogy Irán szombat este nagyszabású drón- és rakétaoffenzívát indított Izrael ellen, válaszul egy feltételezett izraeli csapásra, amely a hónap elején Damaszkuszban több magas rangú iráni parancsnokot megölt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Három pocsék adat is jött a magyar gazdaságból – Mi lesz a GDP-vel?

Három pocsék adat is jött a magyar gazdaságból – Mi lesz a GDP-vel?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében azt a három fontos makroadatot elemeztük, amelyet ma tett közzé a KSH és amely meghatározhatja a magyar GDP-növekedés ütemét is. Ezek az ipar, a kiskereskedelem és a külkereskedelem. Minderről Madár Istvánt, a Portfolio vezető makroelemzőjét kérdeztük. A második részben arról volt szó, hogy Magyarország történelmi csúcsra emelte nettó áramexportját Ukrajna felé. Hogy mi áll emögött, arról Weinhardt Attilával, a Portfolio energiapiaci elemzőjével beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×