eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Ford elektromos (EV) pickup. Forrás: Ford
Nyitókép: Forrás: Ford

A Ford inkább hibrid autókat fog gyártani

Az amerikai Ford autógyártó az elégtelen kereslet miatt elhalasztja két elektromos modelljének piaci bevezetését.

A Ford bejelentése szerint 2027-ben kerül a piacra az eredetileg 2025-re tervezett, három üléssoros SUV, amelyet a kanadai Oakville-ben gyártottak volna. Az elektromos (EV) pickup következő generációját pedig 2025 helyett 2026-tól szállítják majd.

A Ford viszont nagyobb hangsúlyt kíván helyezni a hibrid járművekre, mivel a belsőégésű motorok és az elektromos motorok kombinációja iránt jelenleg rendkívül élénk kereslet tapasztalható az Egyesült Államokban.

"Elkötelezettek vagyunk egy nyereséges EV üzletág kiépítése mellett, a tőke megfontolt felhasználásával, a benzines, hibrid és teljesen elektromos járművek megfelelő időben történő piacra dobásával" - mondta Jim Farley, a Ford vezérigazgatója.

A konszern 2023-ban közel 4,7 milliárd dollár (4,4 milliárd euró) veszteséget termelt az elektromos autókkal.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×