eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Electric Vehicle is changing in street.
Nyitókép: nrqemi/Getty Images

Nem lesz olcsó a legújabb kínai villanyautó

A Xiaomi bejelentette, hogy első elektromos autójának ára legfeljebb 500 ezer jüan (69 424 dollár, mintegy 25,1 millió forint) lesz.

Lei Jun vezérigazgató azt mondta, arra törekszenek, hogy a SU7-re keresztelt járműv "a legjobb külsejű, legkönnyebben kezelhető és legolcsóbb autó legyen".

A személyautó pontos árát csütörtökön jelentik be, amikor megkezdik a rendelések felvételét.

A Xiaomi tavaly decemberben mutatta be elektromos autóját és akkor azt vizionálta, hogy a következő 15-20 évben a világ öt vezető autógyártójának egyik lesz.

A Xiaomi 2021-ben jelentette be autógyártási tervét, és akkor arra tett ígéretet, hogy 10 milliárd dollárt fektet be az ágazatba több mint egy évtized alatt.

A Xiaomi márkájú autók a BAIC Group állami tulajdonú járműgyártó egyik cégének évi 200 000 járműgyártó kapacitással rendelkező pekingi gyárában készülnek.

Az SU7 két változatban készül: az egyik hatótávolsága 668 kilométer is lehet egyetlen töltéssel, a másik pedig 800 kilométeres hatótávolságú. A Tesla Model S hatótávolsága 650 kilométer lehet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×