eur:
394.53
usd:
367.06
bux:
71789.31
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó, csak klinikai vizsgálatra használható koronavírus elleni szert mutatja egy egészségügyi dolgozó a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én. A vírusszaporodást gátló infúziós kezelést súlyos állapotú betegek kapják a most kezdődött klinikai vizsgálatban.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vakarhatják a fejüket a Richter részvényesei

A Richter Gedeon Nyrt. az idén a harmadik negyedévben 54,7 milliárd forint adózott eredményt ért el, ami 33,4 százalékkal elmarad az előző év azonos időszakitól - közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. Az elemzők 49 százalékkal csökkenő eredményt vártak.

Az összes árbevétel a negyedévben 188,5 milliárd forint lett, 13,4 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Az első kilenc hónapban a konszolidált árbevétel 4 százalékkal emelkedett, 601,9 milliárd forintra, az adózott eredmény 37,3 százalékkal kisebb, 123,7 milliárd forint lett.

A Portfolio által készített elemzői konszenzus alapján 191,3 milliárd forintos bevételt érhetett el a cég a harmadik negyedévben, ami 12 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva, valamint 49,0 százalékkal alacsonyabb 41,9 milliárd forintos adózott eredményt vártak.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×