eur:
394.13
usd:
366.34
bux:
71924.98
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Concept of wealth, personal savings and collecting money for retirement
Nyitókép: Bence Bezeredy/Getty Images

Jelentős összeget vett ki a kormány a Rezsivédelmi Alapból

A kedvezményezett az Energiaügyi Minisztérium.

Módosította a kormány a költségvetési előirányzatok közül a Rezsivédelmi Alap keretét, a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint 201 896 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el.

Az idei költségvetési törvény szerint összesen 1458 milliárd forintot tartalmazó Rezsivédelmi Alap lakossági rezsivédelmi részéből került át a csaknem 202 milliárd forint az Energiaügyi Minisztérium előirányzatába, de nem derült ki, hogy pontosan milyen célra: a rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadások jogcímen belül csak azt jelölték meg, hogy az egyéb működési célú kiadások közé került.

A hvg.hu emlékeztetett, hogy legutóbb két hete történt ilyen kiutalás, akkor a távhőszolgáltatók költségeinek kompenzálására.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 16:15
×
×
×
×