Az épített tájat, a szőlőbirtok állapotát, a borászati üzem minőségét, továbbá a vendéglátást is vizsgálta a zsűri a sorrend kialakításakor, nemcsak a bor minőségét, de már önmagában az első háromban végezni nagy siker – mondta az Inforádiónak idősebb Heimann Zoltán borosgazda.
Idősebb Heimann Zoltán arról is beszélt, hogy mit ad hozzá a szőlőbirtok a borászathoz és hogy mennyire vonzó a látogatóknak.
Ha az emberek visszajárók, fogyasztanak belőle, ha szabad ezt mondani, ez a fő mércéje egy borászat sikerességét
- fogalmazott.
Szeretnének nyitni a fiatalok felé, a polgárosodó középosztály felé, tehát az igényes, a fogyasztásra és kultúrára igényes fogyasztókat keresik. "A bor a vivőeszköz" - közölte még a szakember.
Büszke még bioboraikra is, ez náluk a Kadarkát és Kékfrankost jelenti bioművelésben, spontán erjesztéssel - tette hozzá idősebb Heimann Zoltán.