eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Egy munkatárs eurót számol egy Régi posta utcai pénzváltóban, Budapesten. Történelmi csúcsra, 320 forint fölé szökött a déli órákban az euró forintárfolyama a bankközi devizapiacon. A legmagasabb euró jegyzés 320,30 forinton történt. Az amerikai dollár forintárfolyama is hároméves csúcsra szökött, 246 forint felett kereskedtek az amerikai fizetőeszközzel.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Egyes autók árát már euróban szabják meg itthon

A napi forintárfolyamtól függ, mennyit kell fizetni az egyik kereskedőnél egyes új kocsikért.

A Porsche Hungária által értékesített új autók közül már csak az Audikat árulják forintban, a többi gépjárművet a napi euró árfolyam alapján értékesítik - derült ki egy Facebook-poszt alapján. A híreket megerősítette a Portfoliónak a cég. Ez ráadásul már majdnem egy éve így van, de csak most kapott nagyobb nyilvánosságot.

A lapnak a Porsche Hungária azt írta, hogy "2022. december 12-én a Volkswagen-személyautók, a Skoda, a Seat és a Cupra márkák átálltak az euróalapú értékesítésre, az Audi és a Volkswagen-haszonjárművek esetében viszont megmaradt a forintalapú értékesítés.

Ez egy gazdasági döntés volt részünkről"

– indokolták a változást.

Az eurós elszámolás technikai részleteivel kapcsolatban hozzátették: az ügyfél ugyanúgy forintban fizet az autóért, de az autó ára euróban van fixálva. Amikor az ügyfél megrendeli az autóját, akkor azt eurós áron teszi meg, az átvételkor pedig az aktuális euró árfolyamon fizet.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×