eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hernádi Zsolt, a létesítmény befektetője, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszél a Grand Hotel Esztergom sajtóbemutatóján 2021. szeptember 20-án. A szálloda elkészülésével és a szemközti Hotel Portobello felújításával 12 milliárd forintos szállodafejlesztés valósult meg, amely 150 új munkahelyet teremtett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Mol vezére is hozzányúlna a rezsitámogatáshoz

A Mol vezetője korlátozná a rezsicsökkentést. Hernádi Zsolt arról nem beszélt, hogy pontosan kiket érintene ez, de egyértelműen a gazdagabbakra célzott egy rendezvényen.

Hernádi Zsolt a Mathias Corvinus Collegium által szervezett MCC Feszt pódiumbeszélgetésén úgy fogalmazott, fontosnak tartja, hogy a rezsicsökkentés kedvezményezettjei valóban a ténylegesen rászorulók legyenek, és a lakosságnak egy részének igenis szüksége van támogatásra - idézi a Mol-csoport elnök-vezérigazgatóját a napi.hu.

Van létjogosultsága annak, hogy a lakosság kap támogatást, de

nem lehet, hogy ez mindenkire érvényes legyen

- jelentette ki.

A lap korábbi cikkében egyébként azt számolgatták, hogy mikor lehetne csökkebteni és mennyivel a jelenlegi piaci árat, amely 767 Ft/köbméter. Arról mi is írtunk a hétvégén, hogy jelenleg 25-27 euro/megawattóra (10,5-lel kell osztani, ha köbméterben számolunk) a gáz ára a holland tőzsdén, ez pedig megfelel a 2018-as áraknak. A napi.hu arra jutott, hogy ez köbméterre átszámítva, és hozzászámolva a különböző magyarországi adókat és árréseket 250 forintnál nem lehetne több a "lakossági piaci ár".

Arról pedig már ma írtunk, hogy az elektromos áram árához is hozzányúlhat a kornány, Pontosabban egy tervezet szerint minden lakossági áramfogyasztónak lehetővé tennék, hogy dinamikus árképzés szerint vehesse az áramot a rezsivédett árú éves fogyasztás (évi 2523 kWh) felett.

Mint írták, ennek a reformnak „nem a villamosenergia-megtakarítás a fő célja”, hanem az, hogy az emberek fogyasztói tudatosságát növeljék, és arra ösztönözzék őket, hogy akkor vegyenek áramot, amikor az olcsó a piacon.

Ez azonban középtávú elképzelés az Európai Unió számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×