eur:
392.77
usd:
363.27
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Modern Factory Office Meeting Room: Busy Diverse Team of Engineers, Managers and Investors Talking at Conference Table, Use Interactive TV, Analyze, Find Solutions, Debate and Discuss Engine Concept
Nyitókép: gorodenkoff/Getty Images

Több tízezer menekültet foglalkoztatnának a multik

41 nagyvállalat Párizsban arra tett ígéretet, hogy három éve belül több tízezer új munkahelyet hoz létre.

A találkozón részt vevő cégvezetők a munkahelyteremtésen kívül képzéseket is szerveznek, amelyek 250 ezer menekült életére lesznek majd hatással - közölte a sajtó érdeklődésére Hamdi Ulukaya, az eseményt szervező Tent Partnership for Refugees nevű civilszervezet vezetője.

Az eddig ismert 13 680 konkrét állásajánlat közül kiemelkedik az Amazon vállalása, amely legalább 5 ezer ember felvételét ígéri három éven belül, a Hilton és a Marriott szállodalánc pedig egyaránt 1500, a francia Teleperformance pedig 500 új munkahely létesítését ígérte.

További 152 ezer menekült munkába állítását ígérte meg három munkaerőközvetítő cég, az Adecco, a ManpowerGroup és a Randstad,

a programban részt vevő további vállalatok pedig legalább 86 ezer menekült számára ajánlottak fel képzéseket.

A szervezők szerint ilyen mértékű felajánlásokra korábban nem volt példa, jelentőségüket pedig tovább növeli hogy az ukrajnai háború okozta menekülthullám a második világháború óta példa nélküli Európában. Ulukaya szerint az Ukrajnából elmenekült nők helyzete is jelentősen motiválta döntésükben a nagyvállalatokat.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×