eur:
392.92
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Autók a MOL Limo közösségi autómegosztó szolgáltatás bemutatóján a Kopaszi-gát Öbölházában 2018. január 25-én. Budapesten 200 benzines és 100 elektromos járművel indult a szolgáltatás, a Mol elektromos töltőhálózatot is épít. A Mol Limo 60 négyzetkilométeren a főváros 10 kerületére terjed ki, az autók parkolásáért a felhasználóknak nem kell fizetniük. Minden megosztott használatú jármű 5-10 magántulajdonút vált ki, ami csökkentheti a forgalmat és a parkolási területet, ezzel több területet hagy meg a városok lakóinak és hozzájárul a légszennyezés mérsékléséhez.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Gyökeres változás egy közösségi autómegosztó díjszabási rendszerében

Inkább a kilométer lesz az alap, nem a perc.

A biztonságosabb autózás érdekében a Mol Limo bevezeti a kilométer alapú árazást, ezzel párhuzamosan csökkenti a perc- és óraalapú díjakat, akár 70 százalékkal is - közölte a közösségi autómegosztó.

Kiemelték: az új - együttes - díjszámítási rendszer értékeli a megfontolt autóhasználatot, az utazás tényleges költsége ugyanis a megtett kilométerek számától, és nem a közben eltelt időtől függ. Az új díjstruktúra előnyei elsősorban a városi autóhasználat során, az autómegosztás elsődleges terepén jelentkeznek - húzták alá.

Jelezték, hogy a kötbér ittas, tudatmódosító szer vagy gyógyszer hatása alatt történő vezetés esetén 350 ezer forintra nőtt, szintén a biztonságos közlekedés ösztönzése érdekében.

További változás, hogy megszűnik a reptéri zónadíj azoknak, akik a Liszt Ferenc repülőtérről a fővárosba autóznak; korábban 2490 forint adódott hozzá a végösszeghez.

Azok a felhasználók, akik a városból a repülőtérre mennek, a korábbi 2490 helyett 1990 forint zónadíjat fizetnek a jövőben - ismertették.

A cég honlapján elérhető adatok szerint a flottájukat 450 darab autó alkotja, a felhasználók Dacia, Volkswagen, Kia, Fiat, Opel, Toyota, Mercedes-Benz járművek közül választhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×