eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tárgyaló a Mol Campus épületében Budapesten, a Kopaszi-gát mellett 2022. december 6-án. A december 8-án átadott 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Felhívást tett közzé a Mol, sokakat érinthet

Az Infostart egyik munkatársa is belefutott abba a "Mol-hirdetésbe", amely miatt a vállalat közleményt adott ki.

A cég azt írta a közösségi oldalán, hogy "az utóbbi napokban megjelentek olyan hirdetések, befektetésre vonatkozó felhívások, melyeket a Mol nevével visszaélve csalók indítottak".

A hirdetés az egyik legnagyobb videómegosztón érkezett az egyik kollégánkhoz. Azt kínálja, hogy a Mol "megosztaná sikereit a magyarokkal". Ha kattint az ember, akkor egy hamis Mol-oldalra, valamint egy közbeékelt lépéssel az egyik legnagyobb magyar hírportál látszólagos cikkére is eljut. A dizájn laikus számára hihető, de az url már mindkét esetben gyanús kell legyen, mert az láthatóan nem egyezik a képeken látható cégek nevével. Semmi esetre sem az adott hírportál közismert neve az, és nincs köze a Molhoz sem.

Tapasztalataink szerint, ha végigvittük volna az "ajánlásokat", akkor akár illetéktelenek kezébe is kerülhettek volna az adataink.

A címsávban látszik a hamis url, egyébként a Mol-ra utaló jelzések szerepelnek az adatok megadására biztató hamis oldalon (képernyőkép: Infostart)
A címsávban látszik a hamis url, egyébként a Mol-ra utaló jelzések szerepelnek az adatok megadására biztató hamis oldalon (képernyőkép: Infostart)

Nem véletlen, hogy a Mol azt is írja a hivatalos Facebook-oldalán, hogy "szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az ilyen jellegű hirdetések, ajánlatok mögött nem a Mol áll, ezekhez az aktivitásokhoz, ajánlatokhoz vállalatunknak nincs köze".

Az esetről tudomásunk van, egyúttal megtettük a megfelelő lépéseket, melyekkel fellépünk az internetes csalók ellen - zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×