eur:
393.07
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél A gazdasági válságkezelés eszközei, támogatás- és adópolitika, a gazdasági kamarák szerepe címmel rendezett szakmai konferencián a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarán 2022. október 17-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Varga Mihály milliárdos bejelentést tett

Több mint 3 milliárd forintot spóroltak az állami hivatalok a gáz- és villamosenergia-fogyasztás csökkentésével - közölte közösségi oldalán a pénzügyminiszter.

Varha Mihály kommentelt saját posztja alá, azt írja: a kormány magán kezdte a spórolást a szankciós energiaválságban.

Tavaly szeptember óta közel 50%-kal csökkent az állami hivatalok földgázfogyasztása az egy évvel korábbihoz képest. Az adatok a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett több mint 100 ingatlanra vonatkoznak.

Az Energiaügyi Minisztérium pedig azt írta az Infostartnak, hogy Magyarországon tavaly 17 százalékkal kevesebb földgáz és 3 százalékkal kevesebb áram fogyott, mint 2021-ben.

Idén januárban a visszaesés 2021 első hónapjához képest a földgáznál 30, a villamos energia esetében pedig közel 10 százalékos volt.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×