eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Insurance agent presentation and consultations with a lawyer or insurance agent. Law and insurance.
Nyitókép: scyther5/Getty Images

Újabb különadót emelt meg a kormány az éj leple alatt

A biztosítók is magasabb adót kell fizessenek, nem csak 2023-ra, hanem már 2022-re is.

A Portfolio bogarászta végig a péntek éjjeli kormányrendeletet és találta meg benne, hogy nem csak a gyógyszergyártók adóját emelte meg a kormány.

A pénteki rendeletmódosítás ugyanis megemeli a biztosítási szolgáltatás nyújtásából származó összeg adókulcsát a legmagasabb bevételi sávban, vagyis ha az ebből származó bevétel meghaladja a 36 milliárd forintot, akkor

az eddigi 7%-os adómérték közel duplázódik, 12%-ra.

Másrészt megemeli a biztosítási szolgáltatás nyújtásából származó, biztosítási díjból (Bizta tv. szerinti) származó összeg adókulcsát is a legmagasabb bevételi sávban, vagyis ha az ebből származó bevétel meghaladja a 36 milliárd forintot, akkor az eddigi 3%-os adókulcs szintén közel duplázódik, 5%-ra.

A lap megjegyzi, a biztosítói szektor teljes éves nyeresége tavaly 60 milliárd forint volt, miközben ennek az ágazatnak a különadói 170 milliárd felettiek voltak már az idén is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×