eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
BURSA, TURKIYE - OCTOBER 29: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - TURKISH PRESIDENCY / MURAT CETINMUHURDAR / HANDOUT - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Turkish President Recep Tayyip Erdogan stands next to TOGG after he rolled out the countrys first domestically-produced electric car C-SUV during the opening ceremony of the Gemlik Campus as the country celebrated the 99th anniversary of Republic Day in Bursa, Turkiye on October 29, 2022. (Photo by Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Turkish Presidency / Murat Cetinmuhurdar / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Itt az első török autó, Erdogan Európának ajánlja

A török elnök mutatta be az első török autót, a Toggot.

A Togg autógyár október 29-én, a Török Köztársaság megalakulásának 99. évfordulójának napján megkezdte a működését. A részben állami céget még 2018-ban alapították azzal a céllal, hogy Törökországnak is legyen saját autómárkája. A márka neve a Togg (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu), vagyis a Török Automobil Csoport szóösszetételből ered – írja a hvg.hu.

A terveik szerint jövőre már 17-18 ezer elektromos járművet állítanak elő az Isztambul melletti üzemben, ahol később évente akár 175 ezer autó is készülne, amelyeknek Európában is lesz keresnivalójuk.

A Togg egy szabadidőautóval indít, az első modelljét 900 000 török ​​líráért (50 000 euróért) tervezi árusítani a hazai piacon is. Ez egyébként a többség számára kifejezetten drága, mert a vásárlók átlagosan fele ennyit fizethetnek egy új autóért. Recep Tayyip Erdogan elnök a bemutatón viszont arról beszélt, hogy az új török autóval az európai piacot is meg akarják célozni.

A Togg gyártóüzeme Bursa közelében található, amely egyébként is komoly autóipari centrum.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×