eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla első európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a működését.
Nyitókép: MTI/EPA/Alexander Becher

Már Elon Musk dirigál a Twitternél, irgalmatlan tisztogatásba kezdett

Az üzletember a péntek hajnali órákban a platformon közölt bejegyzést, mely szerint "a madárka kiszabadult".

Elon Musk birtokába került a Twitter, értesült a CNBC: az ügyvezető igazgató Parag Agrawal és a pénzügyi igazgató Ned Segal is elhagyták a cég San Francisco-i központját, és nem is fognak visszatérni már oda belső információk szerint.

Vijaya Gadde, a cég jogi igazgatója szintén távozni kényszerült. Elon Musknak október 28-áig kellett teljesítenie kötelezettségét a Twitter felvásárlására: ha nem fizette volna ki a 44 milliárd dolláros árat, bíróság elé citálják.

Tavasz óta húzódott az ügylet

Musk áprilisban tett ajánlatot a Twitter megvásárlására, hamarosan azonban arra célzott, hogy mégsem akarja a vállalatot, melyet azzal vádolt, hogy nem tette megfelelően közzé a hamis fiókok valódi számát a szolgáltatásban.

Amikor arról beszélt, mégsem kell neki a cég, a Twitter beperelte.

Ezt követően hosszú jogi szélmalomharc következett, ám október a Tesla ura ismét meggondolta magát, és mégis érdeklődését fejezte ki a tranzakció lebonyolítása kapcsán.

Musk ekkor úgy fogalmazott: hajlandó megadni az eredeti, részvényenként 54,20 dolláros árat, amennyiben a Twitter visszakozik a pertől. A cég vezetése nem tudott bízni az ígéretben, végül a bíróság arra kötelezte az üzletembert, hogy október 28-ig fizesse ki a korábban ajánlott összeget.

Nyugtatja a hirdetőket

Első lépésben Musk igyekezett megnyugtatni a Twitter aggódó hirdetőit: kijelentette, hogy azért vette meg a közösségi médiumot, hogy segítse az emberiséget, és nem szeretné, hogy a Twitter "mindenki gyalázószobájává" váljon. Az üzenetet a Twitter legfőbb bevételi forrását jelentő hirdetőknek szánta, akik amiatt aggódnak, hogy ha a szólásszabadság nevében Musk gyengíteni fogja a Twitteren megjelenő tartalom moderálását, az megnyithatja az "online sárdobálás" és gyalázkodás kapuit, és sok felhasználó elpártolhat a médiumtól - írja az MTI.

"Azért vásároltam meg a Twittert, mert

fontos a civilizáció jövője számára, hogy legyen egy közös digitális közösségi fórum, ahol nagyon sok fajta nézetet lehet megvitatni normális módon,

anélkül, hogy erőszakhoz folyamodnánk" - fogalmazott a cégvezető üzenetében. "Jelenleg nagy a veszélye, hogy a közösségi média kettészakad szélsőjobboldali és szélsőbaloldali véleménybuborékokra, amelyek aztán még több gyűlöletet keltenek, és továbbra is megosztják társadalmunkat" - tette hozzá Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa.

Több felhasználót és bevételt akar

Az üzletember Twitter-profilján is frissítette bemutatkozását, most már a Chief Twit szöveg szerepel itt. A jövőben várhatóan további változtatásokat és véghez visz majd a cégben és annak vezetésében is. Musk célja, hogy a változtatásokkal növelje a Twitter-felhasználók számát és a vállalat bevételét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×