eur:
394.5
usd:
365.2
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Rég nem látott szinten a gázár

Kedden is folytatódik a gázár csökkenése, miután az elmúlt napok hírei alapján úgy tűnik, stabilizálódhat a kontinens gázellátása. Az elmúlt hetekben az orosz mozgósítás mellett az Északi Áramlat vezetékeket ért támadások is aggasztották a piaci szereplőket, de a kezdeti pánik mérséklődését követően hamar a csökkenésé lett a fő szerep, amivel az augusztusi csúcshoz képest lefeleződött a gáz ára.

Hétfőn 10 százalékot esett a gáz ára, az esés pedig kedden is folytatódik, 5 százalékos csökkenést követően a 162,5 eurós szinten állt (délelőtt fél 10-kor) a jegyzés, ami már 23,8 százalékkal van alacsonyabban a múlt heti 212,5 eurós csúcshoz képest.

A Portfolio cikke szerint a mostani esés egyben azt is jelenti, hogy közel 3 hónapja nem látott szintre csökkent a jegyzés, az augusztusi 342 euróhoz képest pedig már 52,7 százalékkal került lejjebb a gáz ára.

Az okokat illetően a gazdasági portál azt írja, úgy tűnik, hogy az idei télre kitarthatnak az európai gáztárolók, miután a vártnál gyorsabban telnek a készletek, valamint az ellátást is sikerült stabilizálni. Plusz a friss előrejelzések a vártnál enyhébb időjárást mutatnak, ami szintén hozzájárul az árcsökkenéshez.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×