eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Élesebb harc után élesebb képek a mobilpiacon

Samsung befejezte saját 200 megapixeles kameraszenzorának fejlesztését, és várhatóan a jövőre érkező Galaxy S23 Ultrában már találkozhatunk ezzel a megoldással - írta meg két szaklap.

A Világgazdaság vette észre, hogy a GSMArena.com és a dél-koreai ETNews is arról számolt be, hogy a piacon jelenleg már több, 108 megapixeles főkamerával rendelkező telefon is elérhető, de úgy tűnik, nincs messze az idő, amikor 200 megapixeles szenzorral szerelt eszközt is vásárolhatunk. Az ETNews szerint a 200 megapixeles szenzorok 70 százalékát a Samsung Electro-Mechanics, a társaság kameragyártó részlege állítja majd elő, míg a fennmaradó részt a Samsung Electronics készíti majd.

A dél-koreai vállalat tavaly szeptemberben osztott meg részleteket a 200 megapixeles ISOCELL HP1 szenzorról, arról azonban még nem közöltek információt, hogy mikor érkezik meg ténylegesen a piacra.

Az idei első negyedévben a Samsung szállította le a legtöbb okostelefont az IDC összesítése szerint, 73,6 milliós forgalmat ért el a cég, ami éves összevetésben 1,2 százalékos visszaesés. Ez egyébként jó eredménynek számít a teljes piac teljesítményéhez képest. A január–márciusi időszakban összesen 314,1 millió okosmobilt szállítottak le a gyártók, ami az egy évvel korábbihoz képest 8,9 százalékos visszaesés. A meghatározó gyártók közül egyedül az Apple tudta növelni forgalmát, 56,5 millió iPhone-t szállított le, ami 2,2 százalékkal volt több, mint 2021 első negyedévében - foglalta össze a Világgazdaság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×