eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Vajda-Papír Kft. új, nagyteljesítményű maszkgyártó gépe a cég dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az év gyára lett a Vajda-Papír

A nyárra elkészül a vállalat újabb gyáregysége is Dunaföldváron, így a csoport háromszorosára növeli alappapír gyártási kapacitásait.

A Vajda-Papír dunaföldvári gyáregységének ítélték oda az Év Gyára 2021 fődíjat, a melyet a cég képviselői Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökétől vettek át - közölte a Vajda-Papír Csoport.

A közlemény szerint a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Kft. által kiírt Év Gyára versenyen összetett szempontrendszer alapján értékelték a jelentkező gyártó vállalatokat.

Vajda Attila ügyvezető igazgató a közlemény szerint kiemelte: hogy több kategóriában - termelés, legjobb menedzsment folyamatok, energiahatékonyság, ipar 4.0, innováció - pályáztak. Szerinte a kiváló kollektívának, az üzemi dolgozóknak köszönhető, hogy az elmúlt években zajló modernizáció és fejlesztések eredményeit az auditbizottság elé tárva több kategóriában is a legjobbak lehettek és a fődíjat is elnyerhették a dunaföldvári gyáregységükkel.

Integrált termelési struktúrában működnek, azaz az alappapír gyártás és feldolgozás egy vállalatcsoporton belül történik.

A cégcsoport 2018 óta saját maga termeli dunaföldvári üzemében a gyártáshoz szükséges higiéniai alappapír jelentős részét. A nyárra pedig elkészül a Vajda-Papír újabb gyáregysége is Dunaföldváron, így a csoport háromszorosára növeli alappapír gyártási kapacitásait, a vállalat további növekedését világszínvonalú alappapírgyártó-géppel biztosítják majd - közölte az ügyvezető igazgató.

A Vajda-Papír Csoport árbevétele 2021-ben 52 milliárdról 57 milliárd forintra nőtt. A tíz százalékos forgalom növekedés döntő részét a magyarországi gyárak termelték, a norvégiai leányvállalat 16,7 milliárddal járult hozzá a teljesítményhez. A csoport EBITDA-ja (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 2,7 milliárd, adózás előtti eredménye 1,5 milliárd forint lett. Az eredményekben az export növekedése és a termékválaszték bővülése egyaránt szerepet játszott - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×