eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Business analysis stock graph backtest in crisis covid-19 for investment in stockmarket and finance business planning selective stock for Stockmarket crash and Financial crisis
Nyitókép: TERADAT SANTIVIVUT/Getty Images

Szárnyalás után zuhanásban a tőzsdék, élen a BUX-szal

Ahogyan az elmúlt heteken, úgy hétfőn is elsősorban az orosz–ukrán konfliktussal kapcsolatos hírek határozták meg a piaci hangulatot.

Miközben számos jel szerint Oroszország közelebb került Ukrajna megtámadásához, vasárnapról hétfőre virradó éjjel azt jelentette be a francia elnöki hivatal, hogy mind Vlagyimir Putyin orosz elnök, mind Joe Biden amerikai elnök beleegyezett egy személyes csúcstalálkozóba az ukrán helyzetről.

A hír hatására az európai tőzsdék is felpattantak, azonban a nyitás után másfél órával elkezdtek lefordulni az indexek, ami részben annak tudható be, hogy Oroszország közölte, hogy a belengetett Biden–Putyin csúcs még nem biztos, hogy létrejön. Az esésben az élen a magyar tőzsde állt – írja a Portfolio.

A BUX déli 12 óra előtt nem sokkal mínusz 1,9 százalékon állt, részben az OTP jelentős esésének következtében.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×