eur:
394.88
usd:
367.71
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Megszületett a bérmegállapodás a Tescónál

Sikeresen megállapodott a 2022/23-as üzleti évet érintő bérfejlesztésről a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), valamint az Egyenlő.hu – jelentette be a vállalat. A bérek átlagosan 10 százalékkal emelkednek.

A Tesco idén 3,4 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe, ami így a munkatársak túlnyomó többségének – 2022. januártól és márciustól két lépcsőben – a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 10 százalékkal emelkedik – olvasható a Tesco közleményében.

Hozzáteszik, a Tesco 2022-ben is gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki munkatársai jövedelmét, közel 4 milliárd forint értékben.

A közleményben a többi között arra is kitértnek, hogy a vállalatnál 2022. március 1-jétől az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel és a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal maximum bruttó 374 000 ezer forintra emelkedik; lokációs pótlék nélkül bruttó 344 000 forint körül alakul.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 17:19
×
×
×
×