eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Egy dolgozó árcédulákat helyez ki a Spar 100. franchise üzletének sajtóbemutatóján Zuglóban, az Ungvár utcában 2016. szeptember 7-én, a boltnyitás előtt.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ennyi az annyi - Bejelentést tett a kedden induló árstopról a KSH

Átlagárakkal állt elő a statisztikai hivatal.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette az árstoppal érintett hét alapvető élelmiszer tavaly októberi átlagárát.

Keddtől május 1-jéig hét alapvető élelmiszerre árstopot vezetett be a kormány és ezek ára nem lehet magasabb, mint amennyi tavaly október 15-én volt. Amennyiben ez az ár kedvezményes, akciós volt, akkor a kedvezményes értékesítés előtti árat kell alkalmazni, ha ez valamilyen okból nem megállapítható akkor kell alkalmazni a KSH honlapján 2021 októberére közzétett átlagos fogyasztó árakat.

A KSH októberi árlistája szerint

  • a kristálycukor fogyasztói ára kilogrammonként 261 forint,
  • a finomliszté 203 forint,
  • a sertéscombé 1420 forint,
  • a csirkemellfiléé 1600,
  • a far-háté 293 forint,
  • a napraforgó étolajé literenként 713 forint,
  • a 2,8 százalékos UHT tartós tejé 268 forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×