eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
New York, 2012. január 6.A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő New York-i  irodájáról készült kép 2011. december  8-án. A Fitch Ratings 2012. január 6-án megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól. A besorolás az eddigi BBB mínuszról BB pluszra változott. A múlt év végén a Moodys Investors Service és a Standard & Poors is ebbe az osztályzati sávba sorolta át Magyarországot. (MTI/EPA/Justin Lane)
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Stabil kilátással megerősítette a magyar államadós-osztályzatot a Fitch Ratings

Változatlan stabil kilátással megerősítette pénteken Magyarország "BBB" szintű, befektetési ajánlású államadós-osztályzatát a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő.

A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklása szerint a szuverén magyar besorolás stabil kilátása a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy a koronavírus-járványból stabil ütemben kilábaló magyar gazdaság növekedése tartós lesz, és a költségvetési konszolidáció eredményeként a következő években stabilizálódik az államadósság-ráta is.

A Fitch Ratings közölte: a 2022-2023-as időszakban 4,4 százalékos - a növekedési potenciált meghaladó ütemű - éves átlagos reálnövekedést vár a magyar gazdaságban.

A magyar államadósság-kötelezettségek "BBB" besorolása az elemzés szerint azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság szerkezeti jelzőszámai erőteljesek a hasonló besorolású többi gazdasággal összehasonlítva. Az osztályzatot alátámasztja a beruházások táplálta stabil növekedés is - áll a Fitch londoni elemzésében.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×