eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Hullámvasútra ült a vendéglátás – Zsidai Zoltán Roy értékelte az évet

Az év végi céges rendezvényeket sorra lemondták, a szilveszteri foglalások azonban jól alakulnak a Zsidai Gasztronómiai Csoport szállodáiban és éttermeiben – közölte a tulajdonos-ügyvezető. Zsidai Zoltán Roy mások mellett arról is beszélt az InfoRádiónak, hogy mire számít a jövő évet illetően.

Hullámzóan telt az év vége a turizmus-vendéglátásban, összegzett az InfoRádiónak Zsidai Zoltán Roy. A Zsidai Gasztronómiai Csoport tulajdonos-ügyvezetője kiemelte: nyártól folyamatosan emelkedett a vendégek száma, ősszel megteltek a szállodák és egyre több rendezvényt is lekötöttek. Az év végi időszakra is szépen érkeztek a foglalások, főleg a karácsonyi céges vacsorákra, ám, ahogyan a koronavírus-járvány negyedik hulláma elindult, gyakorlatilag egy hét elforgása alatt mind a rendezvénylekéréseket, mind a szállodai foglalásokat le is mondták – emelte ki.

A karácsony a korábbiakhoz hasonlóan csendesen telt, szilveszterre azonban ismét megélénkültek a foglalások. Ahogyan Zsidai Zoltán Roy fogalmazott, a foglalások jól néznek ki, ráadásul külföldi vendégekre is számítanak, még ha a korábbi időszakhoz képest csökkentett létszámban is. „De hála az Istennek, lesz azért mozgás szilveszterkor” – ismételte meg.

Zsidai Zoltán Roy szerint az egész év hullámzóan telt az ágazatban, bár könnyebb volt mint 2020. Ha a járvány engedte,

az emberek szívesen utaztak és mentek étterembe, ám ha emelkedtek az esetszámok, vagy a szakemberek nagyobb óvatosságra intettek, azt azonnal megérezte a piac

– hangsúlyozta.

A Zsidai Csoport tulajdonosa szerint a jövő évi kilátások is bizonytalanok, ugyanakkor reméli, hogy az omikron-variáns elhozhatja a nyájimmunitást, és így a járvány végét. Meglátása szerint a bizonytalanság egészen addig marad, amíg az idő el nem kezd melegedni, és a levegő el nem kezd száradni. Tehát várakozásai szerint valamikor április-május környékén lehet, amikor megint egy hosszabb időre túllehetünk a hullámokon, és bízik abban, hogy ősszel már nem térnek ezek vissza.

Az, hogy februártól SZÉP-kártyával a boltokban is lehet vásárolni, a budapesti turizmus-vendéglátást nem viseli majd meg, a változás a vidéki éttermeknek-szállodáknak lehet csapás, hiszen a SZÉP-kártyát leginkább ott használják – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Szakértő: 2025-ben jelentős drágulás jöhet a lakáspiacon

Tovább gyorsíthatja az ingatlanok drágulását az a kormányzati bejelentés, amely szerint jövőre az önkéntes nyugdíjmegtakarításokat adómentesen lakáscélra lehet fordítani. A becslések szerint ez a lehetőség 300 milliárd forint extraforrást hozhat a lakáspiacra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

A háborút lezáró tervvel áll elő Zelenszkij, Oroszország rátette a kezét Németország csúcsfegyverére - Vasárnapi híreink az orosz-ukrán háborúról

Hét kilométerre megközelítették az orosz katonák a donbaszi front logisztikai központját, Pokrovszkot. Moszkva megkezdte a megkaparintott Leopard 2A6-os harckocsik tanulmányozását. Az orosz Uralvagonzavod hadiipari üzemébe szállított, jó állapotú Leopard 2A6-os harckocsi nem a német Leopard-széria exportra szánt változata, hanem eredetileg a német hadsereg megrendelésére gyártották, így valószínűleg sok érzékeny technológiai vívmányt tartalmaz. Komoly korrupciós botrány robbant ki, amikor kiderült: az ukrán Védelmi Beszerzési Ügynökség túlárazottan szerzett be egyes nyugati fegyvereket. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az egy hét múlva esedékes, úgynevezett Ramstein formátumú csúcstalálkozón kívánja bemutatni "győzelmi tervét" országa szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 6. 07:40
×
×
×
×