eur:
394.61
usd:
365.82
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Lehet, hogy a Panasonic tud valamit? Eladott igen sok Tesla-részvényt

Értesülések szerint a japán cégnek újabb befektetési tervei vannak, és ehhez kell a pénz.

A Panasonic japán cég, amely lítium-ion akkumulátorokat gyárt a Tesla cégnek, eladta az amerikai járműgyártó összes részvényét a március végével záródott pénzügyi évben.

Erről a Nikkei japán gazdasági lap számolt be, amely mintegy 400 milliárd jenre (3,6 milliárd dollár) becsülte az ügylet értékét. Értesülések szerint a japán cégnek újabb befektetési tervei vannak, és ehhez kell a pénz.

A Panasonic egyik illetékese azt mondta, hogy a japán vállalat értesítette a Teslát a részvényeladásról, és hogy mindez nem változtat az üzleti partneri kapcsolaton: a Panasonic továbbra is szállít akkumulátorokat az amerikai vállalatnak.

A Panasonic az első ügyletet még 2009-ben kötötte a Teslával. Egy évvel később, 2010-ben a Panasonic 1,4 millió Tesla-részvényt vásárolt 21,15 dolláros árfolyamon, összesen 30 millió dollárért, röviddel azután, hogy a Tesla részvényeit bevezették a Nasdaqon.

A Tesla részvényára 679,82 dolláron zárt csütörtökön. A cég piaci tőkeértéke az elmúlt 12 hónapban 2,5-szeresével nőtt, ugyanakkor az év eleje óta 3,7 százalékkal csökkent. Pénteken a kereskedés első órájának végén 686 dolláron állt a Tesla árfolyama a Nasdaqon.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
Budapesti fantomtraffipaxok: egymásra mutogat a főváros és a rendőrség
Az egy éve beígért, de még most sem működő fővárosi traffipaxok az általános főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint 46 sávot figyelnek majd, már csak a rendőrségen múlik, hogy a tesztüzemből mikor állítja át ezeket élesbe. Az ORFK közleményében azt írta, hogy csak szerdán kapták meg a fejlesztés jelenlegi állapotáról szóló levelet a fővárostól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×