eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: vezess.hu

Nem kicsit állt talpra a használtautó-piac

Már csak egy százalékkal vagyunk a koronavírus-válság előtti szint alatt.

Gyorsan korrigálta előző havi visszaesését a hazai használtautó-piac: a DataHouse frissen közzétett előzetes adatai szerint belföldön több mint 66 ezer személygépkocsi cserélt gazdát májusban, ezzel az év eddigi részét tekintve az elmúlt hónapban zajlott a legtöbb adásvétel - tudatta a Jóautók.hu közleményében az Infostarttal.

Az év első öt hónapjában az átírások száma május végéig elérte a 323 ezret, ami több mint hét százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában mért 301 ezres értéket. A piaci aktivitás már alig marad el a koronavírus előtti időszakétól is:

2019 első öt hónapjában 326 ezer volt a gazdát cserélt személyautók száma, ez csupán egy százalékkal magasabb a mostani értéknél.

„A tavaly tavaszi szigorú lezárásokat követően a használtautó-piac gyakorlatilag egy-két hónap alatt kiheverte a koronavírus okozta sokkot, és a visszanyert lendület azóta is kitart – magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója. – Ehhez hozzájárult, hogy a járvány idején megnőtt a kereslet az olcsó második autók iránt, de más szegmensekből is jöttek át vásárlók. A határzár miatt sokan az import helyett ezúttal belföldön találták meg a következő autójukat."

Év végére az összforgalom akár a 2019-ben beállított 808 ezres rekordszint közelébe is kerülhet.

A magyarországi használtautó-piacon leggyakrabban alsó-középkategóriás személyautók, illetve kisautók cserélnek gazdát, előbbieknek 29, utóbbiaknak 23 százalék az aránya. Az alsóközépkategória legnépszerűbb modelljei az Opel Astra, a Ford Focus és a Volkswagen Golf. A kisautók listáját magasan a Suzuki Swift vezeti, amelyet az Opel Corsa és a Volkswagen Polo követ.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×