eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Elektromos autót töltenek fel egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Toyota-elnök: az elektromos autók túl vannak értékelve

A politikusok Akio Toyoda szerint nem tudják, mit beszélnek, amikor így ajnározzák az elektromos kocsikat.

Akio Toyoda, a Toyota autógyár 64 éves elnöke élesen bírálja a szerinte túlzottan ajnározott e-autógyártást, a hevület veszélybe sodorja az autóipart, s mintha a közvélemény fel sem fogná, hogy az autók működtetéséhez szükséges áramot is elő kell teremteni valahonnét..

A The Wall Street Journalban megjelent szavai - amelyeket a HVG szúrt ki - szerint erősen aggályos, hogy Japán a 2030-as években már csak e-autókat engedne forgalomba állni, ugyanis ez megbéníthatja az áramszolgáltatást az országban, hogy ne így legyen, ahhoz egy 40-100 ezer milliárd forintnyi jenes beruházás volna szükséges, ráadásul a japán áramellátás jelentős részét szénerőművek adják jelenleg.

Akio Toyoda szerint a politikusok nem értik, amit beszélnek, amikor a villanyautók mellett érvelnek, ráadásul milliók munkája ellehetetlenül a jelenlegi viszonyok között.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×