eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A Wizz Air légitársaság repülőgépe érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre, fedélzetén a Kínai Vasút által a Magyar Államvasutaknak küldött 200 ezer védőmaszkból álló adományával 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Júniustól beindul a forgalom Ferihegyen, jó pár városba elindulnak a járatok

Egyre több légitársaság indítja újra szigorú biztonsági intézkedések mellett a Budapesti járatait: a mostani 16 város mellett a jövő hónapban további hat lesz elérhető.

Az áprilsi mélypont - és a 99 százalékos utasforgalomcsökkenés - után májusban már bővült a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közlekedő járatok száma - adta hírül a Budapest Airportra hivatkozva a Portfolio.hu. Május 5. és 11. között pedig már összesen mintegy 100 induló és érkező járat közlekedett Budapestről, illetve Budapestre, összesen 16 városba.

Mint írják, a hó eleje óta újraindult a Wizz Air Athén, Barcelona, Bázel, Berlin, Birmingham, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, Liverpool, London, Madrid, Podgorica, Szarajevó, Stockholm és Marosvásárhely reptereire induló járatai mellett a a KLM amsterdami járata is. Emellett május 16-án újraindul heti két napon az Eurowings düsseldorfi járata is.

Júniustól újabb városok lesznek elérhetőek. A British Airways a Budapest-London, az Eurowings a Budapest-Stuttgart vonalon indul újra, továbbá a Jet2 leeds-i és manchesteri járatai mellett, a Qatar Airways Budapest-Doha és a Swiss Budapest-Zürich útvonala is elérhetővé válik. Júliustól pedig az Emirates tervezi a Budapest-Dubai közvetlen járat indítását, illetve várhatóan több, Ryanair által repült úti cél is elérhető lesz, miután az ír társaság napokban közreadott közleménye szerint útvonalai 90 százalékán indít majd gépeket. A járatsűrűség és a kihasználtság persze még kérdéses.

A Budapest Airport pedig közleménye szerint speciális biztonsági és egészségügyi intézkedésekkel készül az újrainduló forgalomra. Többek között a termál szellőztetőrendszerét is érintő fokozott és folyamatos fertőtlenítő takarítással, újabb automata kézfertőtlenítők kihelyezésével.

Ennél nagyobb kihívást jelent majd a védőtávolságok megtartása, amire a jegykezelésnél, az utasbiztonsági ellenőrzésnél, a beszállításnál, az útlevél-ellenőrzésnél és a poggyászkiadó csarnokban aktív sorkezeléssel, padlómatricák és a SkyCourt minden második ülőhelyére kihelyezett tiltó matricák kihelyezésével készülnek. Emellett plexi elválasztóelemeket telepítenek olyan helyekre, ahol az utasok a személyzettel találkoznak (check-in pultok, utóellenőrzés az utasbiztonsági ellenőrzőponton, beszállítás, vendéglátóegységek és egyéb szolgáltatók).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×