eur:
393.1
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A Wizz Air gépe szállította az első egészségügyi felszereléscsomagot Sanghajból. Március 23-án szálltak le Budapesten.
Nyitókép: Forrás: Wizz Air/Baranyi Róbert

Enyhítést javasol a Wizz Air vezetője

Enyhítené az Egyesült Királyságba légi úton érkezők számára tervezett, kötelező 14 napos karantén szabályait Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, szerinte logikus lépés lenne a negatív vírustesztet adókkal kivételt tenni.

A diszkont légitársaság vezetője a Reutersnak adott interjújában azt mondta, egyelőre nincs elegendő információjuk a szabályok részleteiről, pedig ezek Váradi József szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy előre meg tudják tervezni a pontos járatszámot.

A cég vezetője ismertette, 70-75 százalékos a Lutonból Budapestre, Bukarestbe és más kelet-európai városokba közlekedő járataikra a foglaltság, és úgy vélte, megfelelő az időszak arra, hogy alacsony jegyárakkal ösztönözze a légi utazást. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy minden, a Wizz Air által használt repülőtérrel felvették a kapcsolatot, és kedvezményeket szeretnének kapni a kiszolgálási díjakból. Emellett már tárgyalnak London második legnagyobb repülőtere, Gatwick üzemeltetőivel a kiosztott résidők számának növeléséről.

Váradi József a korlátozásokkal kapcsolatban jelezte, logikus lépés lenne a brit kormány részéről, ha egyesekre nem vonatkozna a kötelező karantén, közöttük említette azokat, akik friss negatív vírustesztet produkálnak. Emellett

a cégvezető támogatja az utasok maszkviselésére, illetve a testhőmérséklet-mérésre vonatkozó szabályok bevezetését.

Boris Johnson brit kormányfő a hétvégén beszélt arról, hogy 14 napos kötelező karantént írhatnak elő az Egyesült Királyságba légi úton belépő utasok számára, de a részletes szabályok ismertetését későbbre ígérte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×