eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Az új motorok blokkjai a PSA fejlesztésű, háromhengeres, benzines turbómotorok sorozatgyártásának megkezdése alkalmából rendezett ünnepség napján a szentgotthárdi Opel gyárban 2020. január 9-én. A motorok gyártását egy 38 millió eurós - több mint 12 milliárd forintos - beruházásnak köszönhetően kezdték meg ezen a napon, ami azt is jelzi, hogy a francia tulajdonos hosszú távon számít a szentgotthárdi gyár dolgozóinak munkájára.
Nyitókép: MTI/Varga György

A szentgotthárdi Opel-gyárban is elkezdik a munkát

Fokozatosan újraindul a termelés az Opel Szentgotthárd motorgyárban szerdától - közölte Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője.

A munka a háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett - a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett - szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával.

A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek "pihentetésére", és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék - ismertették.

A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte: "fokozatosan és biztonságosan" indítják meg a gyártást, "ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit".

Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt.

A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×