eur:
392.26
usd:
362.36
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Fiatal lányok sült keszeget esznek a vonyarcvashegyi strandon, ahol bemutató halászaton segítik a tavi háló húzását a 40 Halász Emléknap résztvevői 2012. augusztus 3-án. A háromnapos halászünneppé vált, kulturális és gasztronómiai programokat is kínáló rendezvényen felidézik a 40 balatoni halász csodálatos megmeneküléséről szóló legendát is.
Nyitókép: Varga György

Most jól megmondhatja a véleményét a halfogyasztásról

Halfogyasztással és halgazdálkodással kapcsolatos felmérést kitöltésére buzdít a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet.

Egy rövid, 5-8 perces kérdőív kitöltésére kéri a lakosságot Facebook oldalán a magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, amely alapvetően az ágazat által akvakultúrában (édesvízi körülmények mellett) előállított termékek fogyasztásával kapcsolatos szokásokra, attitűdökre kérdez rá. De emellett kitérnek a tengeri halak, egyéb tenger gyümölcsei termékek fogyasztásával kapcsolatos vélemények feltárására is.

Az iFishIENCi egy, az Európai Unió által finanszírozott, az akvakultúrában modern technológiák bevezetését célzó pályázati projekt. Ennek része az akvakultúra termékek fogyasztási környezetének felmérése is. Fontos része a felmérésnek a haltermékek fenntarthatóságával kapcsolatos vélemények megismerése is. A válaszokat csak összesített formában fogják elemezni (anonim).

A felmérés IDE kattintva érhető el.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×