eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Bérkifizetésre is vehetnek fel a cégek növekedési hitelt

A járványhelyzet felforgatta a kis és közepes vállalkozások életét, most a jegybanki program mentőövet dobhat sok, nehéz helyzetbe került cégnek.

Egy hete érhető el a bankoknál a Növekedési Hitelprogram új konstrukciója. Az NHP Hajrá összesen 1500 milliárd forintot biztosít a vállalkozásoknak a járvány gazdasági hatásainak átvészelésére. Eközben kkv-k sora annak lehetőségét is keresi, hogyan tudná befektetni a meglévő forrásait.

A koronavírus-járvány néhány hét alatt felforgatta a kkv-piacot, és legalább három részre osztották a szektort. Vannak, akiket erősen érintett a válság, például a turizmus, vendéglátás, vannak cégek, amelyek tulajdonképpen győztesként kerültek ki ebből az időszakból, és többszörös profitra tettek szert egy rövid időszak alatt, és vannak olyan cégek is, amelyek belassultak, de egy nagyon erős paradigmaváltással sikerült kompenzálniuk a kieső bevételeiket. Olyan helyzettel nézünk szembe, amelyre pontos forgatókönyve nincs senkinek, ezért újratervezik az évet, nagyon átnézik a pénzügyeiket, esetleg leállítanak beruházásokat – mondta az InfoRádióban Korsósné Maku Márta, a Sberbank termékfejlesztési vezetője.

A szakember beszélt arról is, hogy az NHP tapasztalata alapján a forgóeszközre, beruházásfinanszírozásra, az idei év túlélésére kérnek forrást. Gyakori a hitelkiváltás is, a költségek optimalizálása miatt, de vannak, akik már most beruháznak, és a piac újraindulására építenek. Az NHP fix kamatozású, ezért is válthatnak rá sokan.

A konstrukció lehetővé teszi, hogy személyi ráfordításra is használják az összeget, bérre és működésre is. Az igénylés menete nem tér el a korábbi nhp-lebonyolítástól, a vállalkozásoknak már ismerős lehet. Akiknek maradt befektetni való pénzük, azt érdemes jó kamattal rövidtávra lekötni most, míg eljön a felhasználás ideje. A bankok keresik a kegyeiket rövid távú lekötéssel és jó kamatokkal – mondta Korsósné Maku Márta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×