eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Óriási méhpusztulás a Rába-parton

Eddig nem volt gondjuk a Németh testvéreknek a permetező gazdálkodókkal, most azonban valaki figyelmetlen lehetett.

Egy ismeretlen gazdálkodó permetezése a Németh méhésztestvérek egész éves munkáját tette tönkre a Rábaközben - írja a Kisalföld. 63 méhcsalád veszett oda szombaton, vasárnap már jött is az állategészségügyi hatóság helyszíni szemlére.

A testvérek állítják, a környék gazdái eddig mindig méhbarát szerekkel, megoldásokkal permeteztek, de a méhek pusztulását azzal is el lehet érni, ha adott vegyületeket nem hajnalban vagy késő este juttatnak a földekre.

Némethék azonnal a Nébihhez fordultak, a hatósági állatorvos a helyszíni vizsgálat után értesítette a megyei növény- és talajvédelmi igazgatóságot. Az igazgatóság szakértője a környező gyümölcsösökből és repcéből vett mintát a toxikológiai vizsgálathoz, és az elhullott méheket is megvizsgálják.A pusztulás miatt több mázsa méz is odavan.

Az elkövető súlyos pénzbüntetésre számíthat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×