eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Győr, 2019. március 21. A Höldlmayr Hungária Logistics Kft. telepe a Szérüskert utcában, ahol több ezer különböző gyártmányú és típusú, új és használt személygépkocsit tárolnak, vámkezelnek, közvámraktároznak. A cég 2004-ben elnyerte a Nemzeti Minőségi díjat a logisztikai szolgáltató kategóriában. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A használt autók piacát is kivérezteti a járvány

A használtautó-kereskedők közel kétharmada kénytelen azzal szembesülni, hogy bevételei mintegy 75 százalékkal esnek vissza a koronavírus-járvány miatt.

A visszesés elsődleges oka, hogy a veszélyhelyzet okán a telephelyek majd 10 százalékát március végével bezárták, további tetemes részük pedig csak előre bejelentkező érdeklődők számára nyit ki – idézi a Napi.hu a JóAutók.hu felmérését.

A mintegy 200 megkérdezett kereskedő 85 százaléka szerint legalább 90 százalékkal esett vissza a forgalom. Ennek hatására a kereskedők 63 százaléka több mint 75 százalékos árbevétel-kiesést vár az érintett időszakra, további 21 százalék becsül 50 és 75 százalék közötti visszaesést.

A kereskedések 64 százaléka csökkentett létszámmal üzemel, miközben 24 százalékuk leépítésre is kényszerült már, és 60 százalékuk csupán legfeljebb 3-4 hónapig fogja tudni kezelni a válságot a jelenlegi eszközeivel. Több mint féléves túlélésre a válaszok alapján csupán 14 százalékuk van felkészülve.

A jövőbeli kilátások is borúsak

A megkérdezettek 11 százaléka számít arra, hogy 3 hónapon belül visszaállhat a korábbi rend, 61 százalék szerint minderre legfeljebb 6 hónapnál hosszabb idő múlva kerül majd sor. A kereskedők 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy jelenleg nem tölti a készleteit újabb autók vásárlásával. A szervizeléssel foglalkozó kereskedések 1-2 hónappal hosszabb túlélési idővel számolnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×