eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pexels

Ezreket érintő döntést hozott egy autóipari vállalat Magyarországon

Részlegesen újraindította a termelést az Autoliv cégvezetése e héten húsvétig. Mintegy kétszázan dolgoznak a 2200 munkavállalóból, közben a gyár felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző vállalkozásokkal - írja a Kisalföld.

Marsitsné Horváth Marianna, az Autoliv Vasas Szakszervezet titkára, a munkavédelmi bizottság elnöke a Kisalföldnek elmondta, hogy a héten újraindult a biztonsági öveket készítő sopronkövesdi gyárban a termelés. Igaz, most alig dolgoznak kétszázan a 2200 munkavállalóból. Van ugyanis valamennyi megrendelés és ennek volumenéhez igazodik a munkaigény.

A szükséges létszámot azokból állították össze, akik közel laknak a gyárhoz és van autójuk. Ugyanis a körülményekre való tekintettel az Autoliv időszakosan nem tart igényt a dolgozók munkába járását biztosító autóbuszokra. Jelen helyzetben két, illetve három műszakban termel a gyár, szűkített kapacitással, ami húsvétig tart. Ezzel együtt az irodákban dolgozók egy részét is szabadságra küldték, akiknek a munkájára jelen helyzetben értelemszerűen nincs szükség. Másik részük pedig home office rendszerben dolgozik.

A vállalat ugyanakkor felmondta a szerződését a munkaerő-kölcsönző cégekkel, s elköszönt a kétszáz kölcsönzött munkavállalótól. Ők azok, akik főképpen az ország északi és keleti megyéiből érkeztek a sopronkövesdi gyárba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×