eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Zöldségek közül válogat egy vásárló 2020. január 25-én a nagykőrösi piaccsarnokban, ahol Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy a kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett.
Nyitókép: Ujvári Sándor

Kaposváron bevezetik a piaci házhozszállítást

Rendelni telefonon lehet, az áru másnap érkezik.

Kaposváron a jövő héttől házhoz is viszik a piaci termékeket - jelentette be a város polgármestere az agrárminiszterrel közösen tartott tájékoztatón. Szita károl y elmonda:

rendelni kedden, szerdán és csütörtökön telefonon lehet. Az árukat a megrendelést követő nap önkéntesek juttatják el a vásárlóknak.

A polgármestere hangsúlyozta: a kaposvári piac nyitva van és nyitva is marad, "mert ezzel magunknak teremtjük meg a lehetőséget, hogy kényelmes körülmények között megvehessük mindazt, amihez már hozzászoktunk". Egy korlátozást vezettek be: a szabadtéri piac két csarnokában egyszerre nem lehet benn ötvennél több vásárló.

Az agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét.

Nagy István a somogyi megyeszékhely piacán tett látogatásán újságírók előtt azt mondta: arra kéri a települések vezetőit, hogy - védőintézkedések betartása mellett - tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye,

és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést - indokolta kérését a miniszter.

Hozzátette: ezzel letörhetők a kiugró áremelkedések és a pánik okozta ársokk, könnyebbé válik a tisztességes piaci viszonyok fenntartása, az üzleti szabályok betartatása.

Nagy István utalt arra, hogy egyre több információt kap piacbezárásokról a veszélyhelyzettel összefüggésben, de úgy gondolja, a bezárás nem jó döntés. Már csak azért sem, mert a piac a helyi gazdaság motorja, a zárva tartás következtében a termelők - akik közül hetek óta sokan a húsvétra vagy a palántaszezonra készültek - tönkremennek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×